fbpx

Köpeavtal kring företag i Skåne

När du ska sälja en rörelse och har hittat rätt köpare är det dags att upprätta ett köpeavtal. Avtalets uppgift är att reglera köpesumman, de rättigheter samt skyldigheter som ska gälla för bägge parterna. Som uppdragsgivare är det bra om du noga tänker igenom hur du vill att själva försäljningen ska gå till och vad den ska innehålla. Här kan vi på A Leijala assistera dig som säljare med rådgivning samt utformningen av själva köpeavtalet.

Fördelen med att till anlita en företagsförmedlare för köpeavtal är att denne förstår de ekonomiska och juridiska regler som gäller vid försäljning av företag. En annan är att det finns en massa skattemässiga och bolagsrättsliga normer som är viktiga att känna till innan köpet eller försäljningen sker. Detta då det är för sent att justera efter att förvärvet har genomförts.

Företagsvärdering

Hur ett företag ska överlåtas är en viktig fråga att svara på. För det avgör på vilket sätt försäljningen ska ske och vilka delar som ska avhandlas kring. De olika sätten att sälja en affärsverksamhet har sina svårigheter och särskilda regler som måste följas. Med vår samlade kompetens på A Leijala kan vi se till att din säljprocess blir så smidig som möjligt. Dessutom hjälper vi er att planera försäljningen och hantera förhandlingen så ni får ett förmånligt resultat.

Kontakta oss

Oavsett vad du driver för verksamhet är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på A Leijala företagsförmedling. Vi hjälper dig att bilda ett köpeavtal enligt dina förutsättningar och önskemål. Dessutom har vi kunskapen och erfarenheten och slussar dig igenom de olika stegen med värdering, förhandling till avslut av affärsöverlåtelse. Självklart hjälper vi er även med köpeavtal och andra förekommande tjänster vid en affärsöverlåtelse. Ta kontakt med oss idag!