fbpx

Att sälja företag i Skåne

Att sälja sitt företag är enligt de flesta företagare ett stort beslut. Det är många frågor som ska besvaras och det kan kännas krångligt att försöka finna alla de rätta svaren. Till exempel vilket pris ska jag begära? Vad är mitt företag värt? Därför vänder sig många till en företagsförmedling för att få hjälp med att sälja företag.

Det händer ibland att ägare av en verksamhet själva har hittat en köpare på egen hand. Om detta är din situation kan du alltid ta kontakt med oss för att få hjälp att skriva ett köpeavtal. Vi erbjuder denna typ av tjänst till ett rimligt pris beroende på verksamhetens art, överlåtelse och omfattning. Läs mer om köpeavtal här.

Vi på A Leijala tycker det är viktigt att varje enskild kund får känna sig hörd. Därför utformar vi varje förmedlingsuppdrag efter dennes behov och önskemål. Vår kundbas består mest av uppdragsgivare som är företagare inom tjänsteföretag och detaljhandeln. De har alltså verksamheter som bland annat omfattar frisör- och skönhetssalonger, restauranger, caféer, livsmedelsbutiker, spelbutiker, städbolag, blomsterbutiker, bygg- & renoveringsföretag samt bilverkstäder.

Med detta i bagaget kan vi garantera dig att du blir nöjd med att sälja ditt företag genom oss.

Förberedelser inför försäljning

Ett ordentligt arbete krävs för en lyckad företagsförsäljning. Det är därför viktigt att allt är i sin ordning inom förtaget för att köparen ska kunna känna sig trygg. Eftersom vi på A Leijala vet vikten av detta förarbete ser vi till att tillsammans med dig genomföra en analys av objektet.

Analysen innehåller punkter som fotografering, dokumentation och konkurrensanalys med flera. När materialitet från undersökningen har sammanställts gör vi en marknadsbedömning och preliminär indikation om utgångspris för försäljning. Detta innebär inte att ni inte själva kan bestämma er för ett annat pris.

Processen av att sälja ett företag

  • Vi marknadsför i olika marknadsföringskanaler
  • I samarbete med säljaren bokar vi och håller visningar av objektet
  • Presenterar verksamhetens ekonomi och möjligheter för spekulanter
  • Driver förhandlingar mellan säljare och köpare för att nå ett köpeavtal till båda parters belåtenhet
  • Assisterar vid ansökning av hyresvärdarnas godkännande och av andra eventuella tillståndsavtal
  • Ger praktiska råd inför ett tillträde av verksamheten för den nya ägaren

Kontakta oss

Ska du sälja ditt företag och behöver hitta rätt köpare?  Då kan vi på A Leijala företagsförmedling hjälpa dig att finna rätt köpare av just din verksamhet. Med vår expertis och erfarenhet kan vi se till att alla involverade parter blir nöjda med affären. Om du behöver med förmedling företaget kan du enkelt kontakta oss via telefon eller mejl.