fbpx

Få hjälp med affärsöverlåtelse i Skåne

När du väl har bestämt dig för att köpa eller sälja ett företag är det dags att ta nästa steg vilket är affärsöverlåtelse. I sin korthet betyder det att en annan part tar över den existerande verksamhet inklusive befintlig kundbas, rykte och affärsidé. Detta förvaltas sen på det sätt som den nya ägaren finner lämpligast.

Affärsöverlåtelsen kräver en hel del planering och det är till din fördel att ta hjälp av oss som kan företagsförmedling. Vi har kunskapen och erfarenheten för att kunna hjälpa dig igenom de olika stegen gällande värdering, förhandling till avklarad affärsöverlåtelse.

Fördelar med affärsöverlåtelse

En av de främsta fördelarna med affärsöverlåtelse är att det är mindre riskfyllt att genomföra än att starta ett helt nytt företag. När du köper ett företag på detta sätt tar du över en redan etablerad verksamhet. Det betyder att du i de flesta fall får grundpelarna som utgör en affärsverksamhet på köpet som kunder, rykte och personal. Du behöver bara ändra så att företaget styrs på ett sätt som fungerar för dig och din vision.

Analys inför försäljningsuppdrag

Innan överenskommelse sker kring försäljningsuppdrag besöker vi din verksamhet. Under besöket genomför vi en analys av objektet tillsammans med dig. Analysen ligger till underlag för marknadsbedömning och preliminär indikation om utgångspris för kommande försäljning.

Vår analys består av följande delar:

  • Resultat- och balansräkningar
  • Bokslut på ett par år tillbaka
  • Fotografering
  • Konkurrensanalys
  • Marknadsförutsättningar
  • Utvecklingsmöjligheter

När allt detta sammanställts har vi kommit fram till ett utgångspris och uppdraget kan bli aktuellt.

Kontakta oss

Oavsett om du funderar på att sälja eller köpa ett företag kan affärsöverlåtelse vara rätt väg att gå. Låt oss på A Leijala sköta affärsöverlåtelsen åt dig så du kan fokusera på annat inför eventuell försäljning eller köp. Vi besitter kunskapen som krävs för att kunna utföra allt från en grundläggande analys till avslutad affärsöverlåtelse. Med andra ord hjälper vi dig genom hela processen. Ta kontakt med oss idag!