fbpx

Företag till salu i Skåne

Letar du efter företag som är till salu i södra Skåne eller närliggande orter inom Öresundsregionen? Då har du hittat till rätt företagsförmedling. Vi på A Leijala tillhandahåller ett unikt utbud av lediga verksamheter. De flesta av våra objekt kommer från uppdragsgivare inom tjänsteföretag och detaljhandeln vilket gör att utbudet är ganska så varierat. Vi sköter försäljningen av bland annat exempel spelbutiker, livsmedelsbutiker, frisör- och skönhetssalonger.

Tillsammans med vår erfarenhet kring företagsförmedling kan vi garantera dig att du blir nöjd med ditt köp. Hos oss kan du känna dig trygg då vi tar hand om hela köp- och säljprocessen.

Företagsköp

Ett företag som är till salu kan köpas på olika sätt. Vi på A Leijala ger dig möjligheten att kunna förmedla en verksamhet med aktier eller en så kallad inkråmsaffär. Det innebär att du köper rörelsens tillgångar. Exempel på sådana är immateriella- och materiella tillgångar.

Immateriella tillgångar är saker som det inte går att ta på. Exempelvis företagsnamn, varumärken eller patent. Detta betyder inte att de är mindre värdefulla än de fysiska. Till skillnad från sin motsats består materiella tillgångar av ting som har en fysisk form. De utgörs av maskiner, utrustning, inredning och inventarier.

När du gör en inkråmsaffär köper du alltså de inre delarna av ett företag, registrerar eget företag som enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag. Man kan avtala att varulagret ska ingå i köpeskillingen men vanligtvis räknas varorna till inköpspris på tillträdesdagen och betalas mot faktura från säljaren.  

Kontakta oss

Om du är på jakt efter ett företag till salu som du kan ta över med aktier eller som en inkråmsaffär, ska du ta kontakt med oss på A Leijala. Vi erbjuder ett unikt sortiment av lediga verksamheter inom detaljhandel och tjänsteföretag. Skulle du ha några frågor kring objekten vi har tillgängliga eller försäljning av ditt eget så kan du kontakta oss på 0768-93 13 21 så hjälper vi dig.